ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

87% от завършилите в Гимназия „Св. Климент Охридски“ продължават образованието си в университети

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Зрелостниците от Гимназия „Св. Климент Охридски“ отново се представиха достойно на кандидат студентските изпити. Гордеем се, че имаме почти пълна реализация на завършващите. Огромно разнообразие от избрани специалности се наблюдава и през тази учебна година. Традиционно е висок интересът към икономическите специалности, в УНСС София ще учат шестима, а във Варна и Велико Търново още осем. Архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия и ВСУ „Любен Каравелов“ са записали три ученички, а други четерима са избрали строителство на сгради и съоръжения в УАСГ.

Гордеем се и с наш възпитаник, приет да учи право в Софийски университет, един приет в специалност фармация – Медицински университет София, двама във Висшето военноморско училище Варна, двама в Академия на МВР Симеоново и един в Национален военен университет Велико Търново. Има и ученици, които ще учат в престижни европейски университети – трима в Англия и един в Германия. Общо записалите технически специалности са единадесет, четирима – педагогика, осемнадесет са избрали икономически, шест военни специалности, а медицински трима.

В разнообразието от житейски избори на нашите възпитаници се крият години упорит труд на нашите преподаватели, затова щастието ни днес е споделено!

На добър час на випуск 2012!

От ръководството на Гимназия „Св. Климент Охридски“ – Елхово


Статията е публикувана на 13 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА