ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

Започва гроздоберът на Червен мискет, Димят, Ркацители, Мерло, Каберне совиньон, Каберне фран, Шевка, Памид, Мавруд, Рубин и Сира

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Кметът на община Елхово Петър Киров е издал заповед на основание Закона за виното и спиртните напитки /ЗВСН/, във връзка с писмо на Териториално звено на Изпълнителната агенция по лозата и виното – гр. Сливен, чрез която се определя началото на гроздоберната кампания 2012 год. за сортовете: Червен мискет, Димят, Ркацители, Мерло, Каберне совиньон, Каберне фран, Шевка, Памид, Мавруд, Рубин, Сира предназначени за производство на вина, съобразено със състоянието на реколтата и зрелостта на гроздето да започне от 15.09.2012г.

При продажба на грозде, предназначено за производство на вино е задължително същото да бъде придружено от сертификат за произход, съгласно чл.58, т.6 от ЗВСН, който се издава преди началото на гроздоберната кампания от Регионалната лозаро – винарска камара „Югоизточна Тракийска”, със седалище гр.Сливен, ул.”Старозагорско шосе” – административна сграда на „ППЗЦ”АД.


Статията е публикувана на 13 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА