ОФК Елхово (U15) вдигна шампионската титла на зона Бургас »

14 септември – професионален празник на пожарникарите

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ ще отбележи на 14 септември професионалния си празник, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На този ден през 1905 г. е учредено първото професионално обединение на пожарникарите в България. С решение от 13 септември 1995 г. на Министерския съвет датата е обявена за професионален празник на специализираните органи за пожарна и аварийна безопасност в България.

Точно на Професионалният празник на българските пожарникари – 14 септември РС „ПБЗН” – гр. Елхово, може официално да се похвали с нов специален автомобил, тип: противопожарен, марка: ВОЛВО ФЛ 6, заедно с прилежащото към него противопожарно и спасително оборудване. Договорът за дарение, с който бе прехвърлена собствеността на автомобила бе сключен между кмета на община Елхово г-н Петър Киров и директорът на ГД „ПБЗН” г-н Николай Николов.

За жалост плануваните инициативи по повод професионалният празник на служителите от противопожарна служба Елхово, бе помрачена от редица пожари, сред които е голям пожар в района на село Мамарчево.

Само през изминалото денонощие в дежурните части на РС „ПБЗН“ – Елхово,  са се отзовали на постъпили сигнали за пожари в землищата на селата: Мамарчево, Чернозем, Ситово и Оман.


Статията е публикувана на 14 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА