Бе даден старт на национален конкурс за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”

Публикувано преди 12 години  |  Общество

В Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий” в гр. Ямбол беше даден старт на национален конкурс за детска рисунка на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град”. Инициативата се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис в Администрацията на Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра (ОИЦ).

Конкурсът предвижда участниците да бъдат разделени в две възрастови групи: от 6 до 10 и от 11 до 12 години и ще се реализира в две фази. Първата – на регионално, а втората на национално ниво, като рисунките на победителите в регионалните кръгове ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи награди на отличените.

Желаещите да участват могат да подават рисунките си в Областен информационен център (ОИЦ) – Ямбол, ул. „Търговска” 34 . периода 17 септември 2012 г. – 19 октомври 2012 г.

Повече информация за конкурса може да се намери на Единния информационен портал www.eufunds.bg


Статията е публикувана на 17 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА