Читалището в Елхово разкрива школи по приложни изкуства и китара

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Стъпка по стъпка, години наред Читалище “Развитие“ се стреми да преодолява предизвикателствата на времето, за да е възможно неговото утвърждаване, като съвременна институция в новите условия.

Мисията на читалището е ориентирана към запазване на родното традиционното и вписването му в съвременните условия, както и връщане на интереса на младите към това.

От тази есен в школата по приложни изкуства Спектър в структурата на Читалище “Развитие“ децата в Елхово, ще имат възможността да моделират с глина, както и различни пластики от хартия и сувенири от природни материали.

В тази школа децата ще получат знания, придобити чрез безброй весели задачи и много положителни емоции.
Заниманията имат за цел да създадат условия за развитие на памет, въображение, сетивност, сръчност, наблюдателност, чувство за красота е креативност на символична цена от 15 лева на месец, а възрастовите ограничения не са поставени.

За желаещите да свирят на китара, Читалище “Развитие“ също дава възможност за реализация. Там желаещите, ще се научи да свирят и четат музика. В обучение са включени основни понятия, гами, акорди, арпежи, ритмични групи и упражнения за свирене с перо и пръсти. Месечната такса е отново 15 лева на месец.


Статията е публикувана на 18 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА