Снимки: В група Звънче към ЦДГ „Надежда“, бе отбелязан професионалният празник на пожарникарите

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

На 14 септември своят професионален празник отпразнуваха пожарникарите. По повод това,  в този ден децата от група Звънче в ЦДГ ”НАДЕЖДА”, с учителки Станка Хаджиева и Радостина Гинкова посветиха деня на спасителите пожарникари. С много ентусиазъм и радост малките дечица се превъплатиха в пожарникари-спасители и в игра си, те си припомниха много правила за безопасно поведение по време на бедствие –пожар: обаждане на тел: 160 ,112 ; поведение на изпадналите в беда, както и действия на хората, които искат да им помогнат.

„Малките пожарникари” гасиха „пламъци”, извеждаха пострадали, спасиха малкото бебе, дори и малкото кученце. Служиха си добре с пожарогасители, мокри кърпи, носилка, стълба. Отлично се справи и „Бърза помощ”, която пристигна навреме, с необходимите материали и бутилка кислород…..
Стихчета, гатанки, разкази за огнеборците звучаха през целия ден. От малки децата се учат на уважение към труда на огнеборците, както и да ползват тел: 160 и 112 само при нужда.[nggallery id=“636″]


Статията е публикувана на 18 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА