Техническа среща относно проекта „Набуко” в град Болярово

Публикувано преди 13 години  |  Общество

На 27 септември от 14.30 в залата за оперативки в град Болярово , се състоя техническа работна среща във връзка с проекта „Набуко”.

На нея се коментираха въпросите и проблемите, касаещи нашата община и землищата на селата,през които ще минава газопровода. На срещата гости бяха: Марио Караджов,представител на „Набуко Газ Пайплайн България ЕООД”, архитект Димитър Дончев- главен проектант на газопровода „Набуко” на територията на Република България, Нели Громкова, специалист, работещ по екологичната оценка по проекта, Димитър Попов, изготвил оценката в социален аспект.

Срещата откри и ръководи заместник кметът на община Болярово- господин Жельо Желев. Присъстваха и кметовете и кметски наместници на селата, през чиито землища ще минава газопровода „Набуко” Костадин Иванов, кмет на село Голямо Крушево, Иванка Чалъмова(кметски наместник на село Странджа) и Петър Пенчев(кметски наместник на село Горска поляна). По уважителни причини отсъства кметския наместник на село Оман- Мара Минева.

От общинската администрация представители бяха: Златка Иванова от отдел ТСУ, Йовка Дженкова- отдел Общинска собственост; архитект Терзиева-главен архитект на общината, Пенка Атанасова- еколог на община Болярово. Присъстваха още и адвокат Дженков, г-н Андонов- началник на КЕЦ – Елхово и главен инспектор Стоян Тенев(РУПВС- Елхово).

Срещата откри господин Желев,след което Марио Караджов насочи вниманието на присъстващите към политико-икономическата страна на проекта „Набуко”,разказа накратко за инвеститорите, предимствата,замисъла. След него архитект Дончев говори за техническата част по изграждането на газапровода, разказа за „PENSPEN Ltd.- Великобритания(главен инженер на газапровода „Набуко”) и за българските представители и фирми,участнаци в проектирането на територията на страната ни.

Нели Громкова говори за екологичните ,а Димитър Попов за социалните аспекти и оценки по проекта.

Последната част от срещата премина в отговаряне на въпросите на присъстващите представители на нашата община.Статията е публикувана на 28 септември 2010


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
ВСС продължава казуса с Гешев на 12 юни, главният прокурор с обръщение към нацията днес
След близо 14 часа Пленумът на ВСС сложи пауза на заседанието си, на което обсъждаше искането за ... прочетете още »
Времето днес, прогноза за петък, 9 юни: Слънчево, вероятни валежи само в планините на запад
Днес ще преобладава слънчево време, предаде БНТ. Вероятност за валежи, придружени от гръмотевици, има само в планинските ... прочетете още »
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »