Техническа среща относно проекта „Набуко” в град Болярово

  443 | Публикувано преди 11 години  | Общество

На 27 септември от 14.30 в залата за оперативки в град Болярово , се състоя техническа работна среща във връзка с проекта „Набуко”.

На нея се коментираха въпросите и проблемите, касаещи нашата община и землищата на селата,през които ще минава газопровода. На срещата гости бяха: Марио Караджов,представител на „Набуко Газ Пайплайн България ЕООД”, архитект Димитър Дончев- главен проектант на газопровода „Набуко” на територията на Република България, Нели Громкова, специалист, работещ по екологичната оценка по проекта, Димитър Попов, изготвил оценката в социален аспект.

Срещата откри и ръководи заместник кметът на община Болярово- господин Жельо Желев. Присъстваха и кметовете и кметски наместници на селата, през чиито землища ще минава газопровода „Набуко” Костадин Иванов, кмет на село Голямо Крушево, Иванка Чалъмова(кметски наместник на село Странджа) и Петър Пенчев(кметски наместник на село Горска поляна). По уважителни причини отсъства кметския наместник на село Оман- Мара Минева.

От общинската администрация представители бяха: Златка Иванова от отдел ТСУ, Йовка Дженкова- отдел Общинска собственост; архитект Терзиева-главен архитект на общината, Пенка Атанасова- еколог на община Болярово. Присъстваха още и адвокат Дженков, г-н Андонов- началник на КЕЦ – Елхово и главен инспектор Стоян Тенев(РУПВС- Елхово).

Срещата откри господин Желев,след което Марио Караджов насочи вниманието на присъстващите към политико-икономическата страна на проекта „Набуко”,разказа накратко за инвеститорите, предимствата,замисъла. След него архитект Дончев говори за техническата част по изграждането на газапровода, разказа за „PENSPEN Ltd.- Великобритания(главен инженер на газапровода „Набуко”) и за българските представители и фирми,участнаци в проектирането на територията на страната ни.

Нели Громкова говори за екологичните ,а Димитър Попов за социалните аспекти и оценки по проекта.

Последната част от срещата премина в отговаряне на въпросите на присъстващите представители на нашата община.Статията е публикувана на 28 септември 2010Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »