Европейски ден на спорта в училищата (+снимки)

29 септември 2023 14:26  |  Образование, Спорт

На 29.09.2023 г. на спортната площадка намираща се в двора на ПГ “Стефан Караджа“ гр. Елхово се проведе спортна програма във връзка с Европейския ден на спорта в училищата. Този ден е посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се набляга на елемента на забавлението и се повишава активността на учениците в спортните дейности на училището.

Девойки от 8 и 9 клас на училището изпълниха стречинг – комплекс от общо развиващи упражнения, скачане на въже и мажоретен танц под ръководството на г-жа Надежда Георгиева Петрова-учител по „Физическо възпитание и спорт“. Мероприятието продължи с футболна среща между ученици от различни класове на същото училище, както и състезание по дърпане на въже с ръководител г-н Койчо Койчев. На събитието присъстваха учители, ученици и помощен персонал от ПГ “Стефан Караджа“-гр. Елхово и граждани от гр. Елхово.

Европейски ден на спорта в училищата се осъществява в последния петък на месец септември.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО