Регионалната здравна инспекция направи проверка на състоянитето на обществените източници на питейна вода

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Регионалната здравна инспекция в Ямболска област направи проверка на около 100 местни източници на питейна вода в област Ямбол. Проверките бяха извършени от експертите на Регионалната здравна инспекция в Ямболска област. Самата проверка установи, че от около 100 водоизточника в областта, само 18 са в допустимите норми по физико-химични и микробиологични показатели. Проверени бяха всички пет общини на територията на област Ямбол: Тунджа, Стралджа, Елхово, Болярово и Ямбол.

В община Елхово са проверени общо 40 обществени чешми, от които проверката е установила, че девет от тях са с нормални физико-химичните и микробиологичните показатели. От останалите 31 чешми – 19 от тях са с отклонения в микробиологичните показатели, а 9 чешми са със завишени физико-химични показатели.

От проверката е установено, че всичките четири обществени чешми в района на град Елхово са в норма и всички те са определени от експертите на РЗИ-Ямбол, като годни за употреба. Това са чешмите: Пътя за Тополовград, Пътя за лозята, пътя за Трънково и чешмата преди входа на Елхово.

Останалите годните чешми в община Елхово са: в село Голям Дервент – селска чешма, Франсъзова чешма и до стопанския двор, както и в село Борисово – Долна селска чешма и Баткова чешма.

Таблица за община Елхово: (Натиснете върху таблицата за да увеличите)


Статията е публикувана на 20 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА