Снимки: Трето и четвърто място за град Елхово във фотографски конкурс “Общите граници ни сближават

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Васил Славков и Иван Иванов от Бизнес център Елхово са участниците спечелили съответно трето и четвърто място в фотографският конкурс “Общите граници ни сближават”.

Фотографският конкурс “Общите граници ни сближават” е част от Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Турция и бе организиран от Съвместния технически секретариат, като част от поредица съвместни дейности, наблюдавани от INTERACT по програмите ETC, IPA-CBC и ENPI-CBC, в рамките на Европейския ден за сътрудничество (ECD).

В конкурса са участвали около 20 проекта с общо около 100 снимки. В журито са участвали професионални фотографи от България и Турция, както и от организаторите на конкурса. От всички участващи сто снимки са избрани общо двадесет, които да участват в изложбата „Sharing Borders – Growing Closer“, която бе открита днес в безмитната зона на ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле.

От избраните двадесет снимки бяха избрани четири за награждаване, като първите две места са спечелили представители на Република Турция, а трето и четвърто място, съответно представителите на Бизнес център Елхово със снимката „Hard Work” (тежка работа) на Васил Славков и снимка „Sunset” (Залез) на Иван Иванов. Любопитен факт е снимката на Иванов е оценена от журито като снимката с най-висока художествена стойност.

Целта на Европейския ден за сътрудничество е да подобри визуализацията на Европейското териториално сътрудничество, да запознае обществеността с резултатите и да покаже по какъв начин е повлияло върху качеството на живот на населението, към което е адресирано.

Конкурсът бе отворен за участниците в проектите по Първата покана, както и за аматьори/професионални фотографи от трансграничния регион. Допустими за участие в конкурса бяха единствено фотографии, отразяващи дейности/резултати на проекти, финансирани по Първата покана на Програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Турция.[nggallery id=“639″]


Статията е публикувана на 21 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА