Снимки: Лодка от Елхово спечели първото място в гребното състезание по река Тунджа в Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Снимки, Спорт

По река Тунджа в град Елхово, днес бяха проведени вторите по рода си гребни състезания за наградите на град Елхово, които отново бяха осигурени с любезното съдействие на община Елхово.

Състезанията са част от превърналия се вече традиционен гребен “Национален воден поход по река Тунджа”. На него тази година присъстват около 80 души. Гребното състезание трябваше да стартира по програма от моста край парка на град Елхово, където в момента се изгражда кей за лодки.

В надпреварата се включиха общо осем лодки. Победител в състезанието бе лодката от Елхово, на второ място се класира лодката от град Стара Загора и на трето място се класира лодката от град Русе.

Зам. кметът на община Елхово г-жа Пепа Кючукова имаше честта да награди победителите в днешното състезание. „Поздравявам организаторите на това чудесно състезание и искам да благодаря на тях, че един нетрадиционен спорт за нашия край се превръща в такъв и виждам, че всяка следваща година водния поход придобива все по-широк мащаб” бяха думите на г-жа Пепа Кючукова.

За призьорите имаше предметни награди осигурени от община Елхово, а именно жилетки, каски и и други аксесоари, които помагат на гребците по по време на гребане.

След награждаването участниците във водния поход се отправиха към село Срем, където и ще нощуват на палатков лагер, които през изминалите дни бе край село Коневец и град Елхово.[nggallery id=“641″]

 


Статията е публикувана на 22 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА