Съвместна специализирана операция по метода „широкообхватен контрол“ на път I-7

Публикувано преди 7 месеца  |  Криминално

Съвместна специализирана операция по метода „широкообхватен контрол“ се проведе вчера /06.10.2023 г./ за времето от 09:00 до 12:00 часа, на път I-7 /пистата до село Тенево/ и бул. „Европа“ в Ямбол. В акцията участваха служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР –Ямбол, РУ-Ямбол и РУ-Тунджа, както и представители от териториалните структури на Агенция „Пътна инфраструктура“, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Митници“ и БГТОЛ.

В рамките на операцията, са проверени общо 176 МПС и 201 граждани. За наличието на алкохол в издишания от тях въздух проверени по надлежния ред 47 водачи на МПС бяха -няма нарушения. Паралелно водачите бяха проверявани на изправност на документи, за притежание на съответното свидетелство за управление на МПС, за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, за преминат годишен технически преглед на моторното превозно средство. От контролните органи на дирекцията са установени 22 нарушения по Закона за движение по пътищата, за които са съставени 5 акта за установяване на административно нарушение и са наложени 17 глоби по фиш. Връчени са 34 ел. фиша. Установен един водач да управлява МПС след употреба на наркотични вещества. От другите контролни органи е взето отношение по 1 случай, съгласно компетентността им.

Операциите за осигуряване безопасността на движението, ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки пътно-транспортни произшествия и превенция на нарушенията на Закона за движение продължават.


Статията е публикувана на 7 октомври 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА