Две години от създаването на регионалният новинарски портал – ElhovoNews.info

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Точно преди 2 години на 26 септември 2010 година, бе публикувана първата статия в нашата електронна страница, а два дни по-късно на 28 септември и регистрирано името (домейна) ElhovoNews.info. Разбира се интерфейса и функционалността на тогавашната версия на сайта, се различава коренно от сегашната. Това се дължи на непрекъснатите подобрения и промени във функционалното действие на сайта, които сме правили до днес с цел улеснение на нашите читатели, което включва оптимизация на уеб страницата, SEO оптимизация, управление на съдържанието и др.

Самата идея и концепция при създаването на уеб страницата бе просто да събира новини и информация от местните, регионални и национални медии във формата на любителски блог и в никакъв случай, не сме имали намерения да се превръщаме в самостоятелна електронна медия.

За изминалите две години успяхме да подготвим и представим 4000 публикации, от които 95% пряко касаещи Елхово. Винаги сме се стремили да предоставяме новините по обективен и коректен начин, като и да избягваме налагането на авторско мнение или коментари от личен характер, но когато сме считали че това е нужно, и когато сме се чувствали длъжни сме го правили.

Ние сме медията, която за първи път в региона излъчва събития на живо в Интернет. През изминалите две години получихме и две значими награди на годишният уеб конкурс, които се организира всяка година от Българска уеб асоциация. През 2011 година спечелихме 3-то място в раздел новинарски електронни медии, като тогава ElhovoNews.info изпревари национални новинарски медии, като Actualno.com, Livenews.bg, Luxmedia.bg, а само страниците на dnevnik.bg и btv.bg ни изпревариха. През 2012 година бяха избрани на първо място в раздел Регионална медия, като наградата бе лично връчена от Г-жа Евгения Друмева – Главен редактор в Vesti.bg на пищна церемония в хотел Арена ди сердика в София.

Считаме и твърдим, че във времето на информационни технологии град като Елхово трябва да има такъв сайт, от който хората да се информират по всяко време и от всяко удобно за тях място, защото в противен случай много от нещата, които се случват на метри от нас никога няма да ги разбираме, а всъщност малките новини край селата на София и по-големите градове, ще бъдат нашите новини, които по никакъв начин нито пряко, нито косвено ни засягат.

Екипът на ElhovoNews.info желае на всички свои читатели много здраве и успех всички начинания!


Статията е публикувана на 28 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА