Снимки: Елховският художник Васко Василев с изложба в Арт галерия „Стойчев“ в Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Вчера в Арт галерия „Стойчев“ в Ямбол бе открита изложбата на елховския творец Васко Василев „Фрагменти от есента“.

Изложбата откри директорът на Художествена галерия „Жорж Папазов“ в компанията на автора и галеристта Красимир Стойчев.

Да се насладят на творчеството на Васко Василев тук бяха негови колеги, художници, дейци на културата, медии и приятели на изобразителното изкуство.

А творбите наистина си заслужава да бъдат видени, така, че ако ви остане малко време, то не пропускайте да посетите Арт галерия „Стойчев“.

Васко Василев е посветил дълги години от своята творческа кариера на българската мода, която чрез него придобива своята национална и европейска популярност. Успоредно с това работи активно и в сферата на пластичните изкуства. Експериментира на територията на колажните техники и апликациите от дърво. Както тематиката, така и творческите находки представляват специфични послания за красота и стремеж към съвършенство. Това го прави художник с непоправим творчески усет и потенциал. Член е на СБХ – България; Салона на колажа и документа – Париж, Франция; Общество на колажите – Лиен, Белгия. Носител на множество национални и международни награди.

„… В непрекъсната надпревара със себе си и времето Васил Василев изгражда своите светове. Символиките на мъдростта, изкушенията и познанията са и ключ, който ни отваря вратите към авторската мисъл и философия…

Васил Василев е уникален български художник с изключително интересен творчески натюрел и многообхватни търсения в сферата на пластичните изкуства. В последните години неговите творчески интереси са насочени и към форми като живопис, колаж и пластики от дърво. Последният жанр е безусловно най-интересен и почти без аналог в съвременното ни изобразително изкуство…“

[nggallery id=“646″]

Източник: www.tundzha.info


Статията е публикувана на 28 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА