НАП-Ямбол очаква спешно 2 милиона от длъжници

Публикувано преди 12 години  |  Общество

През септември публичните изпълнители от Офис Ямбол изпратиха подсещащи писма до всички жители на област Ямбол, пропуснали да платят осигуровки и данъци от 2007 година насам. Общата дължима сума надвишава 2 милиона лева. Повечето от задълженията са от неплатени осигуровки за минали периоди. Една трета от уведомените длъжници вече са провели срещи с експертите от отдел „Управление на дълга” и са започнали частични плащания. Очаква се голяма част от парите да  постъпят  в държавния бюджет до края на годината.

Приходната администрация провежда и търгове за продажба на активите на  фирми от областта  . През  2012 година са проведени общо 16 търга с тайно наддаване за продажба на имущество на длъжници – имоти, сгради, земеделска техника и инвентар. Засега най- голям интерес има към купуването на земеделска земя.

Всеки гражданин или фирма, които имат временни финансови затруднения при плащането на данъци и осигуровки, могат да се свържат с публичните изпълнители на агенцията, за договаряне плащането да стане на части. Процедура за принудително събиране ще започне спрямо онези длъжници, които без основателна причина не предприемат нищо за уреждане на дълговете си към приходната администрация в едноседмичен срок  след подсещането, припомниха от приходната агенция.


Статията е публикувана на 28 септември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА