Снимки: Tурски представители посетиха Елхово, като част от проекта „Създаване на отдих, спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово“

30 септември 2012 20:48  |  Общество, Снимки

На 29-ти септември в сградата на „Европейския информационен център“в Елхово, се проведе семинар на тема „Потенциал за развитие на туризъм в град Елхово и формиране на устойчива туристическа дестинация”. Семинарът е част от дейностите по проект „Създаване на отдих, спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово” по Програмата за Трансгранично сътрудничество между България и Турция, съфинансиран от инструмента за предприсъединителна помощ.

Целта на обучението бе да се представи потенциала за развитие на град Елхово като туристическа дестинация и възможностите за финансиране по европейски програми на подобен продукт. В него взеха участие представители на екипа на партниращата организация, на частния бизнес, неправителствени организации и представители от държавния сектор.

Семинарът бе открит от Красимир Куртев, който е координатор на Община Елхово по проекта, който приветства гостите и ги запозна накратко с дейностите които се извършват в Елхово. Лектори на семинара бе екипът на Туристически Информационен Център – Елхово с представители Стойка Дражева и Васил Славков.

Основните акценти в провелия се семинар бе потенциала за развитие на туризъм в региона на град Елхово и възможности за финансиране. Бяха разглеждани и представени местни туристически инфраструктурни проекти, които са реализирани с европейски средства в пределите на Община Елхово.

След приключване на информационната среща зам. кметът на община Елхово г-жа Кафеджиева показа на делегацията обекта, като детайлно разясняваше извършените строително-монтажни дейности.  Гостите от Турция имаха възможността да разгледат и местността Дрънчи дупка, както и богатото археологично наследство, с което разполага община Елхово.

Екипът на ElhovoNews.info Ви предлага и кратък фоторепортаж от дейностите, които се извършват и в Одрин, Турция по същият проект, а именно изграждане на игрища за плажен волейбол, алеи за разходка, къмпинг зони, велоалеи, които все още са в процес на реализация.[nggallery id=“647″]



Следете ни в Google News Showcase



НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО