Трима мъже и една жена са загинали при челен сблъсък тази сутрин на пътя Елхово- Лесово

Публикувано преди 13 години  |  Криминално

Трима мъже и една жена са загинали при челен сблъсък тази сутрин на пътя Елхово- Лесово. По първоначални данни са се сблъскали челно лек автомобил “ Сеат-Ибиза”, с бургаска регистрация и джип “Хюндай”, със софийска регистрация.  Още един мъж е тежко ранен. Катастрофата е станала днес около 08:20 ч. на около 4 км след гр. Елхово в посока ГКПП – Лесово. На място загинали трима, пътували в „Сеат“-а: водача на „Сеата“ Г.Л. на 27г. от гр. Бургас, пътуващите с него М.К. на 26 г. от гр. Средец и М.М. на 25 г. от гр. Бургас. Починала е и 40-годишната Йорданка Р., която карала другата кола е от Елхово. Секунди преди смъртоносния удар жената е отклонила колата си плътно до мантинелата, за да го избегне, но било напразно.

Изяснява причината за катастрофата. Според катаджии водачът на СЕАТ-а е предприел изпреварване, при което се е стигнало до челен сблъсък. В момента на катастрофата е имало гъста мъгла. Екипи на полицията са извадели телата на загиналите. Участъкът от пътя бе затворен.

Не се наложи въвеждане на обходен маршрут за придвижване на МПС, тъй като се използваше старото трасе на път І-7, който е основен за международния трафик в посока ГКПП-Лесово. Областно пътно управление – Ямбол апелира към водачите на МПС да шофират с повишено внимание и да спазват въведените ограничения.

Раненият при тежката катастрофа, станала край Елхово, е приет за лечение в ямболската болница „Свети Пантелеймон“. Мъжът е с фрактура на раменна става и с комоцио. Засега е в спешно отделение, под наблюдение на медицински екип. По-късно вероятно ще бъде преместен в хирургията. Мъжът е 40-годишен, непосредствена опасност за живота му няма, съобщиха от болницата.

При сблъсъка, който според очевидци бил страшен, „Хюндаят“ бил изтласкан отгоре върху мантинелата, а двигателят му паднал. За да извадят убитата, пожарникари рязали колата. Йорданка Р. живеела в село Мелница. Сутринта отивала на работа в Елхово, била счетоводителка. Имала голям син, който живеел в Ямбол. Със съпруга си развивали семеен бизнес – имали къща за гости, заведение и магазин.

Движението в участъка е било възстановено около 13:00 часа.

Гледай видео от инцидента


Статията е публикувана на 9 декември 2010

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА