Започна предоставянето на услугата „Обществена трапезария“

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Oтново стартира работата по проекта за предоставяне на социалната услуга „Обществени трапезарии”, който ще обхване периода от 1 – ви октомври 2012 г. – 30-ти април 2013 година. Целта е през тежкия зимен период да се осигури помощ и подкрепа за най-уязвимите групи от населението в нашата страна.

Зам. кметът на община Елхово г-жа Кафеджиева посрещна бенефициентите на услугата и сподели, че общинското ръководство разбира голямото значение за тях от предоставянето на тази услуга и затова се старае да задоволи техните потребности като всеки от тях да получи топъл обяд през студените месеци, както е било през последните 4 години.

За община Елхово 35 души ще използват предоставената услуга, като 12 от тях са деца. Всеки работен ден от 11.00 до 12.00 часа те ще получават супа, основно ястие и хляб.

  • постоянно действаща комисия ще извърши подбор на бенефициентите от следните целеви групи:
  • лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход;
  • лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;
  • самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии;
  • скитащи и бездомни лица и деца.

Община Елхово като доставчик на социалната услуга „Обществени трапезарии” спечели конкурс, обявен от МТСП през 2009 година. Тя вече има натрупан опит и е доказала ефективност при реализирането на дейностите по проекта, които се мониторират от Министерството на труда и социалната политика, Фонд„Социална закрила” и Агенцията за социално подпомагане.[nggallery id=“650″]


Статията е публикувана на 1 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase
НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА