Шест отличия за борците на Елхово от турнир в Сливен (+снимки)

Публикувано преди 7 месеца  |  Спорт

Състезателите на спортен клуб по борба „Стефан Караджа“ Елхово взеха участие в спортен турнир по борба организиран от спортен клуб по борба „Станка Златева“ в град Сливен. На 14 октомври момичетата и момчетата на треньора Диан Иванов за пореден път показаха своите умения и завоюваха поредица от медали. Общо девет състезатели пребориха сили със съперниците си в различни категории и групи.

При момичетата Иванина Дианова спечели златото в категория 47 кг. Изключително е представянето й, тъй като тя се състезава в доста по-голяма категория, поради липса на състезатели в 40 кг.

В категория 105 кг, при кадетите, Иван Ангелов също спечели първото място. Във втора подготвителна група, в категория 30 кг. се състезава Дилян Караколев и представянето му го класира на второ място. Второ място спечели и Ангел Караколев при момчетата в категория 68 кг. Третият сребърен медал грабна Павел Гендов в категория 81 кг при кадетите.
Георги Андреев се бори в категория 61 кг при момчетата и успя да извоюва бронзовото отличие.

Много добро представяне направиха и Атанас Гендов и Станислав Атанасов, но този път не им достигна малко, за да стигнат до отличията.

За първи път на тепиха в демонстрационна среща, излезе и Михаел Ников. Той се представи блестящо и победи съперника си.

За пореден път треньорът Диан Иванов изрази задоволството си от представянето на своите възпитаници. Неговите усилия в обучението са безспорни и постоянни, и това се вижда след почти всяко едно състезание, в което клубът участва. И този път резултатите са повече от отлични – шест медала от девет участника.

Предстоят още много състезания и турнири и подготовката продължава. Тренировките са усилени и интензивни, защото още следващата седмица на състезателите от СК „Стефан Караджа“ им предстои участие в турнир „Стоте войводи“ отново в град Сливен.


Статията е публикувана на 15 октомври 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА