ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Проверяват потенциално опасните язовири

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Проверки на потенциално опасните водни обекти на територията на област Ямбол предстоят до 20 ноември. Проверките са разпоредени със заповед на областния управител на област Ямбол Димитър Иванов, на основание чл. 32 от Закона за администрацията и превантивните дейности, заложени в чл. 6 и чл.64 от Закона за защита при бедствия.

В Комисията участват представители на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, Областна дирекция „Земеделие”, „Напоителни системи” ЕАД – клон Ямбол, Басейнова дирекция – Пловдив, Предприятие „Язовири и каскади” – София, Областна администрация и петте общини в региона.

Графикът за хода на изпълнението на заповедта и поименния състав на Комисията следва да бъде представен на областния управител в срок до 10 октомври. Специално внимание при проверките на язовирите ще се обърне на системите за оповестяване и осигуряване на транспортния достъп до водно стопанските обекти. За всеки конкретен обект ще бъде изготвен протокол с предписания за ограничаване до минимум на рисковите фактори, като изпълнението им е задължително за проверяваните.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на заместник областния управител Нели Кадиева.


Статията е публикувана на 2 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА