Обучение за доброволците на БМЧК – Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На 03 Октомври 2012 г. в ОУ” Св. Св. Кирил и Методий” гр. Елхово се проведе обучение за доброволците на БМЧК – Елхово по проект „Програма за предоставяне на услуги и подкрепа на деца и млади хора, напускащи социалните институции”, който се реализира с финансовата подкрепа на фондация „Велукс” и в партньорство с Международната федерация на Червения кръст / Червения полумесец, Зона Европа. Това съобщиха на електронната си страница Радио 999 – Ямбол.

Обучител бе Гергана Георгива – щатен специалист в Секретариата на ОС на БЧК- Ямбол, която запозна участниците с целите, дейностите и очакваните резултати на проекта, след което презентира темата «Приемната грижа в България?» – Кой може и кой не можа да стане примен родител?; Видове приемни семейства и срокове за настаняване?; Какви деца имат нужда от приемна грижа?; Подкрепа на приемните родители; Основни стъпки при осъществяването на приемната грижа и т.н.

В рамките на обучението доброволците на БМЧК имаха възможност да планират информационна кампания, която ще реализират в Община Елхово през следващата седмица.


Статията е публикувана на 4 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА