Гранични полицаи от Елхово задържаха четирима сирийци заедно с български каналджия

Публикувано преди 12 години  |  Криминално

Гранични полицаи от Гранично полицейско управление – Елхово задържаха четирима сирийци заедно с български каналджия. Това съобщиха от „Гранична полиция”. Снощи в регионалния координационен център на „Гранична полиция” в Елхово е постъпила информация за пет лица, преминаващи българо-турската граница в района на село Лесово.

С термовизионните камери на интегрираната система за наблюдение нарушителите са проследени как навлизат в гориста местност. Граничните полицаи от Гранично полицейско управление – Елхово започват оперативно-издирвателни мероприятия и половин час след полунощ групата е задържана. Всичките са мъже. Четирима от тях са без документи за самоличност, заявили, че са сирийци. Петият е 51-годишният Д. К. от Любимец. По-късно близо до ГКПП – Лесово са задържани още двама мъже с два автомобила, български граждани. Те е трябвало да откарат нелегалните имигранти към вътрешността на страната. Работата по случая продължава.

През изминалото денонощие на българо-турската граница са задържани още седем души при опит да влязат незаконно в страната – трима иракчани, трима палестинци и един камерунец.


Статията е публикувана на 6 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА