Снимки: От вчера започна поредното обучение по програмата „Глоб@лни библиотеки – България”

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

От вчера в Читалище „Развитие” – Елхово, започна поредното обучение на библиотекари, по програмата „Глоб@лни библиотеки – България”. Обучението се ръководи от Светослав Стефанов, който обучава библиотекари, които не са от целевите библиотеки от програмата „Глоб@лни библиотеки – България” или всички останали библиотеки на територията на община Елхово. Обучават се 12 курсиста, като обучението е разделено на две части от по пет дни. Като първото обучение ще се проведе в рамките на тази седмица, а втората част от обучението ще започне след две седмици.

Курсистите се запознават с общото устройство на компютъра (хардуера), както и основните софтуерни приложения, които се използват (Операционна система на Microsoft, работа с текстов редактор и др.).

През следващият месец, отново по програмата „Глоб@лни библиотеки – България”, ще се проведе пилотно обучение, което ще е насочено към хора с увреждания. Обученията, които се предвиждат, ще бъдат в групи до 5 души, по 4 часа на ден и обща продължителност до 5 дни.[nggallery id=“656″]


Статията е публикувана на 9 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА