Проведе заседание на Областната комисия по заетостта

  169 | Публикувано преди 11 години  | Общество

На 24 септември в град Ямбол се проведе заседание на Областната комисия по заетостта, ръководено от заместник-областния управител Нели Кадиева, която е председател на комисията.

От община Болярово взе участие заместник-кметът Жельо Желев, член на въпросната комисия.

Най-напред беше разгледан въпросът за актуализацията на състава на комисията по заетостта към Областния съвет за развитие- град Ямбол.

А после започна обсъждането на регионални програми, визиращи включването на безработни лица в съответните дейности, където биха могли да бъдат обществено полезни. Освен това участието в програмите им гарантира трудови доходи за тяхната социална обезпеченост.

На заседанието присъства и Кольо Колев, директор на регионалната служба по заетостта – град Бургас.

Господин Желев уместно изтъкна,че община Болярово е по програма, която ще осигури заетост на лица по проект «Нов избор- развитие и реализация,схема «Развитие». Касае се за 30 лица, които ще работят в продължение на една година по дейностите: пътен строител по обектите на общинската пътна мрежа(15 души); помощник-строител в довършителните дейности на сградите от фонд «Общинска собственост». Както и участие в ремонтните дейности на улици и тротоари в населените места. Тези общо 30 лица от общината ще бъдат подбрани от дирекция «Бюро по труда»- град Елхово с подразделение в град Болярово. В продължение на два месеца те ще бъдат обучавани по двете специалности от лицензирана фирма, като за този срок на обучение ще получават стипендии.Всеки,завършил успешно курса на обучение , ще получава по време на едногодишната си работа трудово възнаграждение в размер на минималната за страната ни работна заплата.

И двете специалности, по които ще работят участниците в проекта, са с голяма обществена значимост за нашата община. Тези дейности предполагат висока ефективност по подръжка на инфраструктурата.Статията е публикувана на 28 септември 2010Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Българската православна църква чества Димитровден
Почита се паметта на Свети Димитър. За покровителството на светията си съперничат гърци, българи, сърби, руснаци. Предполага ... прочети още »
Снимки: ОФК се върна на победния път в областната футболна група
През почивните дни се играха срещите от шести кръг на елитната окръжна футболна група в област Ямбол, ... прочети още »
Изтече гратисният период за зелените сертификати, започват засилени проверки
От днес започват засилени проверки за зелени сертификати. През изминалите дни властите отпуснаха гратисен период, за да могат обектите на ... прочети още »
Футболните отбори на Елхово и Симеоново ще се изправят един срещу друг днес в Елхово
Днес от 16:00 часа на стадиона в град Елхово сили ще премерят съставите на ОФК Елхово и ... прочети още »
„Зелен сертификат“ за преболедувалите COVID-19, установен с антигенен тест, от понеделник
От понеделник, 25 октомври, всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна ... прочети още »
Община Елхово организира кампания за безвъзмездно разделно събиране и обезвреждане на опасни отпадъци от домакинствата
Община Елхово уведомява жителите на общината, че на 26.10.2021 г. (вторник) от 10:00 до 16:00ч.,  съвместно с ... прочети още »