Проведе заседание на Областната комисия по заетостта

  229 | Публикувано преди 12 години  | Общество

На 24 септември в град Ямбол се проведе заседание на Областната комисия по заетостта, ръководено от заместник-областния управител Нели Кадиева, която е председател на комисията.

От община Болярово взе участие заместник-кметът Жельо Желев, член на въпросната комисия.

Най-напред беше разгледан въпросът за актуализацията на състава на комисията по заетостта към Областния съвет за развитие- град Ямбол.

А после започна обсъждането на регионални програми, визиращи включването на безработни лица в съответните дейности, където биха могли да бъдат обществено полезни. Освен това участието в програмите им гарантира трудови доходи за тяхната социална обезпеченост.

На заседанието присъства и Кольо Колев, директор на регионалната служба по заетостта – град Бургас.

Господин Желев уместно изтъкна,че община Болярово е по програма, която ще осигури заетост на лица по проект «Нов избор- развитие и реализация,схема «Развитие». Касае се за 30 лица, които ще работят в продължение на една година по дейностите: пътен строител по обектите на общинската пътна мрежа(15 души); помощник-строител в довършителните дейности на сградите от фонд «Общинска собственост». Както и участие в ремонтните дейности на улици и тротоари в населените места. Тези общо 30 лица от общината ще бъдат подбрани от дирекция «Бюро по труда»- град Елхово с подразделение в град Болярово. В продължение на два месеца те ще бъдат обучавани по двете специалности от лицензирана фирма, като за този срок на обучение ще получават стипендии.Всеки,завършил успешно курса на обучение , ще получава по време на едногодишната си работа трудово възнаграждение в размер на минималната за страната ни работна заплата.

И двете специалности, по които ще работят участниците в проекта, са с голяма обществена значимост за нашата община. Тези дейности предполагат висока ефективност по подръжка на инфраструктурата.Статията е публикувана на 28 септември 2010


Абонирайте се за канала ни в YouTube

Харесайте страницата ни във Facebook


ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Благодарим Ви, че четете нашите новини!
Подкрепете дейността на единствената регионална медия в град Елхово - Elhovo.News. Благодарим Ви!

ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНО
Живко Иванов е сред 10-те финалисти за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов" в категория Спорт
Десетте най-силни кандидатури, които продължават към финала за Годишните награди на Фондация "Енчо Керязов", вече са ясни ... прочети още »
Поредно успешно представяне на ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ на Национална олимпиада по ИТ
На 14 май 2022 т.г. Диан Гинчев и Димитър Маджаров от 8А клас се явиха на финалния ... прочети още »
Награда от 11-ти Национален конкурс за шестокласничка от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово (+снимки)
Награда от 11-ти Национален конкурс за изработване на театрална кукла на любими литературни герои за шестокласничка от ОУ ... прочети още »
Загина шофьор, а 2 жени са ранени в жестока катастрофа близо до село Княжево
В тежка катастрофа загина шофьор на 61 г., а две негови спътнички са ранени и откарани в ... прочети още »
Окончателно – украинският шофьор, причинил катастрофа до Лесово, е осъден на 4 години затвор
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Бургас по делото за катастрофата край ... прочети още »
Даниел Иванов-Аоияма е едноличен водач на турнира в Токио
Даниел Иванов-Аоияма постигна шест поредни победи на започналия в края на миналата седмица турнир по сумо в ... прочети още »