Проведе заседание на Областната комисия по заетостта

Публикувано преди 13 години  |  Общество

На 24 септември в град Ямбол се проведе заседание на Областната комисия по заетостта, ръководено от заместник-областния управител Нели Кадиева, която е председател на комисията.

От община Болярово взе участие заместник-кметът Жельо Желев, член на въпросната комисия.

Най-напред беше разгледан въпросът за актуализацията на състава на комисията по заетостта към Областния съвет за развитие- град Ямбол.

А после започна обсъждането на регионални програми, визиращи включването на безработни лица в съответните дейности, където биха могли да бъдат обществено полезни. Освен това участието в програмите им гарантира трудови доходи за тяхната социална обезпеченост.

На заседанието присъства и Кольо Колев, директор на регионалната служба по заетостта – град Бургас.

Господин Желев уместно изтъкна,че община Болярово е по програма, която ще осигури заетост на лица по проект «Нов избор- развитие и реализация,схема «Развитие». Касае се за 30 лица, които ще работят в продължение на една година по дейностите: пътен строител по обектите на общинската пътна мрежа(15 души); помощник-строител в довършителните дейности на сградите от фонд «Общинска собственост». Както и участие в ремонтните дейности на улици и тротоари в населените места. Тези общо 30 лица от общината ще бъдат подбрани от дирекция «Бюро по труда»- град Елхово с подразделение в град Болярово. В продължение на два месеца те ще бъдат обучавани по двете специалности от лицензирана фирма, като за този срок на обучение ще получават стипендии.Всеки,завършил успешно курса на обучение , ще получава по време на едногодишната си работа трудово възнаграждение в размер на минималната за страната ни работна заплата.

И двете специалности, по които ще работят участниците в проекта, са с голяма обществена значимост за нашата община. Тези дейности предполагат висока ефективност по подръжка на инфраструктурата.Статията е публикувана на 28 септември 2010


НОВИНИ ИЗВЪН ЕЛХОВО
Времето днес, прогноза за петък, 9 юни: Слънчево, вероятни валежи само в планините на запад
Днес ще преобладава слънчево време, предаде БНТ. Вероятност за валежи, придружени от гръмотевици, има само в планинските ... прочетете още »
9 юни 1923 г. Кървава гражданска война! Преврат сваля Александър Стамболийски
На 9 юни 1923 г. в България е извършен преврат. Той поставя началото на кървава ескалация в ... прочетете още »
Важните новини във ФАКТИ на 08.06.2023 г.
Бивш командос: Какъв инфаркт?! Ангел Христов го убиха Докато сме живи и ги споменаваме, тези хора няма ... прочетете още »
Борислав Сарафов описа странното държание на Иван Гешев след атентата
В два поредни дни главният прокурор Иван Гешев се държеше първо приятелски, а след това войнствено с ... прочетете още »
Най-голямата тайна през последните месеци: това ли е посоката на украинската контраофанзива
The Washington Post съобщи по-рано днес, че дългоочакваната украинска контраофанзива е започнала. От месеци се пази в ... прочетете още »
Малко чудо: Депутатите ще дарят кръв в пленарна зала
Кръводарителска акция ще се проведе в Народното събрание на 28 юни. Това решиха единодушно депутатите по време ... прочетете още »
България ще има нов еврокомисар
В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това ... прочетете още »
Заповедта за взривяването на язовира е дадена от телефона на Путин
Руските нашественици взривиха Каховската водноелектрическа централа във вторник, 6 юни, след като получиха команда директно от кабинета ... прочетете още »