Снимки: Малчуганите от група „Маргаритка” на ЦДГ ”Надежда” научиха полезни неща по темата „Безопасно движение по пътищата”

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

През тази седмица децата от група „Маргаритка” на ЦДГ”Надежда” научиха полезни неща по темата „Безопасно движение по пътищата”. С помощта на учителките Стоянова и Шидерова децата осмислиха правила и норми за безопасно и регулирано поведение на улицата. Разглеждайки много картини и табла, макети и книжки, децата изградиха представи за улица, кръстовище, тротоар, автобусна спирка, светофар, пешеходна пътека, участници в движението – пешеходци, водачи, пътници/, правила, безопасност.

Децата насочваха вниманието си към изобразените на таблата ситуации и обсъждаха поведението на всеки от участниците в движението. Обясняваха какви правила трябва да спазват пешеходците при пресичане. Откриваха на кого помага всеки светофар, говориха за труда на пътните полицаи, които се грижат за сигурността и безопасността на участниците в движението.

Децата се запознаха и със значението на някои достъпни пътни знаци и маркировка.

Учителките използваха за онагледяване макет на улица с тротоар, превозни средства, пешеходна пътека, автобусна спирка и пешеходци. Всички имаха възможност сами да си направят улица с тротоари и да бъдат участници в улично движение, като спазват правилата за безопасност.[nggallery id=“669″]


Статията е публикувана на 19 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА