След гонка заловиха мъж, превозвал нелегални мигранти в камион

3 ноември 2023 13:34  |  Криминално

След гонка тази сутрин край ямболското село Кукорево е заловен 55-годишен софиянец, превозвал 12 нелегални мигранти в тир. Шофьорът се опитал да избяга, но е заловен с помощта на служебно куче, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

Преследването започнало малко преди 7:00 часа на главен път I-7 край Тополовград в посока Елхово. Шофьорът не спрял на подадените сигнали от гранични полицаи. Товарният автомобил е спрян в село Кукорево. В него са открити 12 нелегални мигранти, които казали, че са от Сирия.

Преди няколко дни край Елхово е заловен след гонка и друг каналджия – 25-годишен сириец със статут на бежанец у нас. Той се опитал и да подкупи граничен полицай със 150 евро, информират от пресцентъра на „Гранична полиция“. Преследването започнало край с. Мелница по черен път, последвал сблъсък с автомобила на граничния патрул. По-късно колата с мигранти се обърнала в крайпътна канавка. Сириецът и двамата пътници са задържани, те са мъже от Египет на 34 и 28 години.Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО