Снимки: 2Б клас от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, бe обявен за „Най–четящ клас“ в община Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

През април месец тази година тогавашните първокласници от двете основни училища в града: ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” с класни ръководители и ОУ „Св. Паисий Хилендарски” бяха на посещение в детския отдел на библиотеката при Читалище „Развитие” – Елхово, което бе по повод стартът на маратонът на четенето в Елхово, който бе организиран от библиотеката при читалището в нашия град.

Децата тогава се запознаха с детския отдел на библиотеката, с правилата на книжката, научиха се как лесно да откриват желаната приказка, разказ или роман , без да се лутат из многобройните рафтове, разбраха след колко време трябва да върната заетата книжка и най – важното – как да опазят книгата. Библиотекарите показаха нагледно различните варианти за четене – на книжен и електронен носител. За тази цел децата разгледаха и информационния център към библиотеката, в който от компютрите направиха верижно четене на приказката „Къщичка под снега” от Емилиян Станев и така показаха, че вече могат да четат.

С откриването на маратона бе поставено и началото на ежегодното състезание между първокласниците от двете основни училища в града за „Най–четящ клас“, чиито резултати бяха обявени днес от Янка Атанасова – служител в детски отдел на библиотеката на Читалище „Развитие” – Елхово. За най-четящ клас на територията на община Елхово, бе обявен 2Б клас от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” с класен ръководител Павлина Мартинова. Малчуганите бяха награди със спортни принадлежности, които са осигурени с финансовата подкрепа и съдействие от страна на община Елхово.

Определянето на спечелелият клас е направено на база, брой записани читатели в библиотеката при Читалище „Развитие” – Елхово. Победилият 2Б клас от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий” с класен ръководител Павлина Мартинова има записани 10 деца.[nggallery id=“674″]


Статията е публикувана на 22 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА