Днес децата от група „Маргаритка” към ЦДГ “Надежда”, посетиха фазанарията край град Елхово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Децата от група “Маргаритка” с преподаватели Стойка Шидерова и Пенка Стоянова, както и родители доброволци Катя Коприва и Анна Георгиева посетиха фазанарията край град Елхово. Това бе и първото организирано пътуване на децата, които са възпитаници на детската градина втора година, което обяснява голямото вълнение, с което те престъпиха прага на фазанарията. Заедно с тях бе и Директорът на ЦДГ „Надежда“ – Мария Какърова.

Всички те интерес разгледаха местата, където се отглеждат птиците, научиха с какво се хранят и какви грижи се полагат за тях, дори имаха възможност да поддържат в ръцете си мъжки фазан, на който дори измислеха име – Ваньо.

Домакините от Фазанарията „Долна Топчия” подариха различни пера от фазани, а децата не пропуснаха възможността да съберат жълъди, които отнесоха в детската градина. Група Маргаритка бе подготвила и красив спомен, които подариха на служителите във фазанарията, картина от красиви цветя, която бе изцяло изработена от хартия.

Фазанарията „Долна Топчия”  е една от най-старите фазанарии у нас се намира в непосредствена близост до единственото естествено местообитание на колхидския фазан – резерват “Долна Топчия” в землището на град Елхово.

В първите години след изграждането на фазанарията през 1961 г. в нея се отглеждат само по около 1000 екземпляра – колкото да се поддържа естествената популация на колхидския фазан в близките гори. През 1968 г. година се преминава към промишлено производство. Сега годишно от фазанарията излизат по 7-8 хиляди птици.[nggallery id=“676″]


Статията е публикувана на 24 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА