Два златни, сребърен и бронзов медал за елховските борци от международно състезание в Гоце Делчев (+снимки)

Публикувано преди 6 месеца  |  Спорт

Рекорден брой състезатели се включиха във второто издание на международен турнир по свободна борба за купа „Неврокоп“ в Гоце Делчев.  В него участие взеха и състезатели от спортен клуб по борба „Стефан Караджа“ Елхово, водени от треньора Диан Иванов. В надпреварата участие взеха 281 деца от 27 български отбори и още състезатели от девет държави, а именно: Турция, Белгия, Украйна, Латвия, Молдова, Румъния, Гърция и Република Северна Македония.

Клубът от Елхово участва с четири свои състезатели и се завърна с три медала. Възпитаниците на Диан Иванов спечелиха златен, сребърен и бронзов медал.

– в категория 40 кг, Иванина Иванова завоюва златен медал.

– в категория 62 кг, Николета Ангелова спечели сребърен медал.

– в категория 68 кг, Ангел Караколев спечели бронзов медал.

– в категория 35 кг, Дилян Караколев бе на крачка от медалите и се класира 5-ти.

В състезанието взе участие още един елховски възпитаник – Хрисиана Христова, която се състезава за ЦСКА. Хриси спечели златен медал в категория 46 кг.

Турнирът беше открит от президента на БФ Борба Христо Маринов.

Схватките изгледаха още бронзовите олимпийски медалисти Кирил Терзиев и Радослав Великов, който беше и един от организаторите, олимпийският шампион Валентин Райчев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, както и Димитър Касов, председател на клуба домакин от Пирин 2021.


Статията е публикувана на 6 ноември 2023

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА