Снимки: Tематична вечер в Читалище „Развитие“ – Елхово на тема: „Любовта от страниците на книгите”

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

„Любовта от страниците на книгите” бе мотото на провелата се снощи в читалище „Развитие” тематична вечер посветена на любовта. Една вечер, която бе по – различна и в същото време достатъчно интригуваща, вълнуваща и емоционална за всички присъстващи. Мероприятието се проведе по идея и организация на  библиотекарите , работещи в библиотеката при читалище „Развитие. ” Участниците пък отделиха време от натовареното си ежедневие, за да ни направят съпричастни с копнежите и емоциите струящи от страниците на книгите.

Гости на тази изключително романтична среща бяха г-н Николай Тончев – председател на ОбС Елхово, г-жа Йовка Драгоева – директор на гимназия „Св. Климент Охридски” и член на УС на ЧН на читалище „Развитие”, г-н Христо Петев – директор на ПГ „Стефан Караджа”, както и много почитатели на любовната лирика.

Срещата премина под формата на  своеобразно четене на книга, в която страниците разгръщаше водещата Виолета Трифонова – учител в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”. Страниците на тази книга бяха попълнени от г-жа Катя Кръстева – учител в ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, която представи стихове на познатата Надежда Захариева. Втората страница разгърна г-жа Стефка Леонидова, която разкри любовта от страниците на Александър Куприн. Тя представи разказа му „Але”. Безкрайно интересна се оказа историята на едно младо момиче – цирков артист, което се влюбва, но след това се оказва отблъснато и наранено.

Не по – малко вълнуваща и затрогваща бе третата страница на любовната книга. Тя бе изпълнена със стихове на небезизвестния Недялко Йорданов, които бяха представени от ученици от XIa клас на Г “Св. Климент Охридски” с класен ръководител Петя Димитрова и г-жа Татяна Тончева – преподавател в ОУ „Св. Паисий Хилендарски”.

Последната страница от книгата  разгърна г-жа Виолета Илчева – преподавател по български език и литература в ПГ „Стефан Караджа”. С много вълнение, актьорско майсторство и глас изпълнен с нежност г-жа Илчева представи стихове посветени на великото изкуство Любов, на поетесата Ваня Петкова известна още с името Хатидже Садик.

В края на срещата присъстващите изказаха своето задоволство и удовлетворение, поговориха си още за това що е любов и се разделиха заредени с положителни емоции. Обещаха си, че за напред ще има още подобни вечери.

 [nggallery id=“677″]


Статията е публикувана на 26 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА