Жълт код заради бурен вятър е обявен в област Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Жълт код е обявен за 20 области заради бурен вятър. Предупреждението е за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Кюстендил, Перник, София-област, София-град, Монтана и Враца.

Интензивни и значителни валежи се очакват в Южните Родопи и югозападните райони от страната – за денонощието надминаващи 50-60 л/кв.м. През нощта срещу понеделник в почти цялата страна ще вали, като отново в Южните Родопи и югозападните райони валежите ще са най-значителни. Ще духа силен южен вятър с пориви до 25 м/сек, само в западните райони на Дунавската равнина и Тракийската низина вятърът ще е слаб.

Температурите се очаква да са в широки граници. Минималните от 7-10° в местата без вятър и валежи, до 18-20° в Източна България и северно от планините, а максималните от 18-20° до 27°.

Жълт код: Времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.


Статията е публикувана на 28 октомври 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА