Ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ – гр. Елхово подадоха ръка на младеж за неотложно лечение в чужбина

10 ноември 2023 15:06  |  Общество

Включването на гимназията в благотворителната кампания за даряване с парични средства на съгражданина ни Милко Стоянов Колев, който след падане от голяма височина е прикован на легло и за да се възстанови се нуждае от поредица операции в Турция, се превърна в символ на съпричастност и милосърдие.

Ученическият парламент подкрепи инициативата „Заедно за Милко“ и на свое заседание , под надслов „Да подадем ръка на Милко, за да се възстанови напълно!“, взе решение: в кратки срокове всеки клас да даде своята парична лепта за възстановяване здравето на момчето. Възпитаниците на ПГ Св. Климент Охридски“ се мобилизираха и подадоха ръка на двадесетгодишния младеж, и то не само с парите си, а и със сърдечните си пожелания – той да възвърне здравето си, за да се радва пълноценно на живота.

От ръководството на ПГ „Св. Климент Охридски“ съобщиха, че благотворителната кампания е приключила. Представител на Ученическия парламент е отчел събраните средства – 2 252 лева, които вече са преведени по дарителската сметка на Милко Колев.

Докато има такива млади хора като елховските климентовци, ще съществува и надеждата за по-голяма човешка съпричастност!Следете ни в Google News ShowcaseНОВИНИ ОТ ЕЛХОВО