Снимки: ОДЗ Невен – Елхово – Един поглед в бъдещето

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

Днес 01.11.2012г. в празничния Ден на народните будители ОДЗ „Невен“, представи детска пресконференция пред родители, приятели и медиите в град Елхово, а именно КТВ „Странджа“, Регионална електронна медия – Елхово Нюз и в-к „Елховска дума“. Идеята на педагогическия екип е да обяви сред деца ,родители и общественост на гр.Елхово,инициативата и  участието си в Националната кампания на МОМН „Участвам и променям”. Гост на тържеството бе и г-жа Жана Ангелова –главен експерт в отдел Образование в община Елхово.

Всички участници в кампанията бяха облечени в бели тениски с надпис „Участвам и променям”.

Темата по която ще работят учители и деца „ЗДРАВ СЪМ И ЩАСТЛИВ”, ще обхване периода – ноември 2012г. до 30.май 2013г. Дейностите с децата  са планирани и ще се проведат под различни форми: групови занимания, изложби, спортни изяви, дидактични игри, презентации, тържества.Чрез формите на работа, учителите ще стимулират обучение и възпитание в дух на демократично гражданство с поставяне фокуса на здравословния начин на живот, подкрепа на семейството и обществото в служба и съвместна грижа за подрастващите. Ще популяризират опита си чрез медиите.

Всяка от темите, обявени и планирани от учителите, е съобразена с възрастта на децата. В педагогическото взаимодействие с децата, учителите включват спортуването, като важно средство за закаляване и укрепване  здравето на децата.

Ще се проведе запознаване с профилактиката на зъбите, поддържането на добра устна хигиена, като основно средство в борбата с денталните заболявания. Децата да разберат същността и значимостта на здравословния начин на живот. Да усвоят умения и навици за лична хигиена, здравословно хранене, безопасно движение на улицата.

Педагогическият екип на ОДЗ „Невен“ е убеден, че с тази кампания ще откликне на съвременните предизвикателства в образованието и чрез своята  компетентност ще реализира целите в предучилищното образование с главната ценност – детето.

Тази инициатива на детските учители, открита в Денят на будителите не е случайна. Те са тези, които „водят бъдещето за ръка“, защитават правата на детето и будят гражданската съвест за значимостта на детството, за миг поглед в бъдещето и мисията на възрастните в настоящето.[nggallery id=“685″]


Статията е публикувана на 1 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА