Събитие за месец октовмри: „Официалното откриване на три нови спортни съоражения и кей за лодки в Елхово”

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Минути преди полунощ приключи гласуването в традиционната анкета събитие на месец октомври в анкета на регионална електронна медия ЕлховоНюз. През последните два дни в допитването се включиха близо 462 наши читатели. По традиция, осемте събития, които се бореха за спечелването на символичния приз, бяха положителните събития случили се в рамките на текущия месец и получили висок рейтинг и интерес от страна на потребителите на новинарският портал на град Елхово.

Точно 276 гласа бяха достатъчни за да определят за събитие на месец октомври да бъде: „Официалното откриване на три нови спортни съоръжения и кей за лодки в Елхово”.

На втора и трета позиция класирахте „Гостуването на театър „Българска армия“ в Елхово” и „Доброто представяне на ОФК Елхово във футболния шампионат” съответно с 114 и 63 гласа.

Всеки от Вас, читателите на ЕлховоНюз имаше възможността да даде своя вот в рамките на изминалите два дни, като бе възможно да се посочи повече от едно събитие за месеца.

Дейностите за изграждане на спортните съоръжение се извършиха във връзка с изпълнението на проект „Създаване на условия за отдих,спорт и туризъм в градовете Едирне и Елхово по Програмата за транс – гранично сътрудничество между България и Турция по Инструмента за пред присъединителна помощ, като за проекта изграждащ се в на територията на град Елхово бе на стойност над 300 000 евро, които се осигуряват от ЕС.

В рамките на проекта се извърши благоустрояване на парковото и предпарковото пространство в град Елхово, което обхващаше възстановяване на игрище за баскетбол, два тенис корта, едно игрище за футбол на малки врати и монтиране на кей за лодки на брега на река Тунджа за развитие на воден туризъм. С тези съоръжение бе възстановено едно обществено достъпно и използваемо пространство.[poll id=“26″]


Статията е публикувана на 2 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА