ОФК Елхово (U15) завоюва също шампионска титла, но в зона Бургас »

Боксов клуб “Елхово” с ново отличие от републикански шампионат

Публикувано преди 11 години  |  Спорт

В края на месец Октомври в продължение на три дни между въжетата на ринга в зала „Скаптопара“ в град Добрич се проведе държавния лично-отборен шампионат Купа „България“ за състезатели до 13-14-годишна възраст. В турнира взеха участие общо 137 състезатели от общо 31 клуба в страната.

Боксов клуб Елхово с ръководител лицензиран треньор по бокс Димчо Карасалиев, бе представен само с един състезател. Симеон Димитров в категория 44,5 килограма се завърна с още един бронзов медал след като на полуфинала не се яви на ринга поради висока температура и загуби служебно.

Това е втори успех за Симеон Димитров, след като по-рано през годината спечели още един бронзов медал в Държавния лично-отборен шампионат по бокс за ученици 13-14 години, който се проведе в град Ямбол.

Любопитен факт е, че медалиста Симеон Димитров тренира бокс само от 8 месеца и за краткия период има огромен напредък и вече два бронзови медала от държавни шампионата. Следващата година Симеон отново ще има възможност да участва в същите турнир, тъй като той е само на 13 години.


Статията е публикувана на 5 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА