Приключи втори цикъл информационни срещи в областта на ОИЦ Ямбол

Публикувано преди 11 години  |  Общество

Цикъл от информационни срещи в петте общини от област Ямбол на тема: „Представяне на добри практики и актуални отворени процедури” проведе през последната седмица на октомври Областен информационен център -Ямбол.

На срещите присъстваха над 140 представители на местните администрации, малки и средни предприятия, социалните услуги, читалища, училища и представители на НПО-сектора. Участниците бяха запознати с възможностите за кандидатстване по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, „Административен капацитет”, както и с финансовия инструмент JEREMIE и параметрите на 5 успешно приключили проекти по различни оперативни програми в област Ямбол.

Присъстващите проявиха интерес към процедурите за обучение и преквалификация по схема „Ново работно място”, допустимите дейности по схема „Безопасен труд” и представените предстоящи процедури по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Инициативата JEREMIE предизвика искрен интерес у представителите на местния бизнес като особено заинтригувани бяха от новия дългов инструмент и предвиденото по него ефективно 50% намаление на лихвения процент по търговските заеми.

Представени бяха и активните в момента схеми, насочени към областните и общински администрации за повишаване квалификацията на служителите.

В анкетните карти многократно бе изразено мнение, че такива информационни срещи са изключително полезни и необходими и трябва да се превърнат в регулярна практика.

ОИЦ – Ямбол е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. ОИЦ – Ямбол функционира по проект „Изграждане и функциониране на областен информационен център в община Ямбол” по договор № BG161РО002-3.3.02-00011-С0001.


Статията е публикувана на 5 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА