Снимки: 160 години от основаването на СОУ „Д-р Петър Берон” – гр. Болярово

Публикувано преди 12 години  |  Общество, Снимки

С Ден на отворените врати и лекоатлетически крос бе отбелязани 160-години училище в Болярово. Проявите продължиха с тържествен концерт и поздрав от мажоретния състав от Елхово.

Последва рецитал по стихове на Бинка Величкова, чрез който се даде почит и поклон на будителите, учителите и родното училище. С приветствени думи заместник-кметът на община Болярово Нина Терзиева пожела много успехи и достойно завоювани призови места за СОУ „Д-р Петър Берон„.

Тя прочете и поздравителен адрес от Христо Христов – кмет на общината. От негово име и от името на общинското ръководство Терзиева подари на училището мултимедиен проектор на стойност 1000 лв.

Не по-малко вълнуващи бяха и децата от начален етап на обучение. Те рецитираха и пяха на английски език, играха кръшни хора и ръченици. Драматизацията „Изворът на белоногата“ от Петко Славейков, изпълнена от Радина Станиславова /Гергана/, Пламен Андонов /везир/ и Юлияна Панайотова /четец/ трогна публиката и малките актьори получиха заслужени аплодисменти.

Но най-големите овации бяха за детския танцов състав „Боляровче“, на чиято импулсивна игра се насладиха всички. Тържеството завърши с голяма празнична

[nggallery id=“692″]


Статията е публикувана на 6 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА