На 19 декември в Ямбол ще се проведе второто издание по награждаване на талантливи деца и младежи от област Ямбол

Публикувано преди 12 години  |  Общество

На 19 декември 2012г. в Ямбол ще се проведе второто издание по награждаване на талантливи деца и младежи от област Ямбол, организирано от фондация „Енчо Керязов”. Събитието тази година се провежда под почетния патронаж на областния управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов.

Брифинг по този повод дадоха областният управител и изпълнителният директор на фондацията Анжела Шварц.
„Тази година обхвата на събитието се разширява и обхваща децата и младежите от цялата област Ямбол. За което благодаря специално на самия Енчо Керязов и на фондацията. Затова приех с удоволствие таз годишното издание на наградите да се проведе под патронажа на областния управител. Друг мотив за подкрепа на инициативата на фондацията е, че тя търси, номинира, подкрепя и отличава талантливите, можещите и успяващи деца на областта. Вниманието ни трябва да е насочено постоянно към тях с нужното внимание и подкрепа”, коментира областният управител.

Към областният управител и журналистите от регионални медии, присъствали на пресконференцията се обърна специално Енчо Керязов, чрез видео послание, в което казва: „Всеки успял човек трябва да върне на обществото това, което то му е дало. Това е в основата на основаването на фондацията и учредяването на награди за деца от моя роден край. Благодаря на областния управител, благодаря на медиите за подкрепата”.

В навечерието на Коледните празници на 19 декември жители и гости на Ямбол и областта ще имат привилегията да присъстват на награждаването на децата и младежите с най-големи постижения през годината в сферите на „Образование”, „Изкуство” и „Спорт” и същевременно да си подарят прекрасен коледен спектакъл. Номинациите се събират с помощта на РИО на МОМН, кметовете на общини, училища и читалища.

Номинациите се разглеждат от пет членно жури в състав Иван Чолаков, Славка Калчева, Красимир Стойчев, Станчо Ставрев и Георги Георгиев, които ще определят носителите на големите награди в трите категории.
По време на спектакъла ямболската публика ще има възможността да види и самия Енчо Керязов с неговия коронен номер „силова еквилибристика”, показван за пръв път пред българска публика въобще. Спектакълът включва премиера на „Кармен” на Нешка Робева и нейният състав, участие на актьора Краси Радков. На събитието се очакват специални гости – посланиците на Германия и Кралство Холандия, ресорните министри на културата Вежди Рашидов, на спорта Свилен Нейков и на образованието Сергей Игнатов също ще бъдат поканени.


Статията е публикувана на 6 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase


ИЗБОРИ 9 ЮНИ 2024


НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА