Данъчни измами за 5 милиона лева осуетиха ямболски ревизори

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Данъчноосигурителни измами за над 5 милиона лева разкриха ямболските ревизори при извършени 90 ревизии от началото на годината. Най- много са допълнително установените задължения за данък върху добавената стойност- над 4 милиона лева. В 55 от случаите са установени разкрития за над 10 хиляди лева. Вследствие на ревизионните действия е установено, че са укрити са данъци по закона за облагане на физическите лица за повече от 220 хиляди лева.

Най- много – 25 ревизионни актове ямболските инспектори по приходите са съставили в рисковия за областта сектор „Строителство”. Строителни фирми са ощетили бюджета с близо 2 милиона лева. Милион и 700 хиляди лева са допълнително установените задължения в сектори „Търговия на едро” и „Търговия на дребно” , където са съставени общо 26 акта за нарушения.

Туристическият бранш в ямболско е извършил нарушения за над 700 хиляди лева, издадени са 8 ревизионни акта. Във втория рисков сектор –Производство и търговия със зърнени култури са укрити малко над 36 хиляди лева. В този сектор проверките през лятото бяха извършени, съвместно с Националната служба по зърното и фуражите, Икономическа полиция и Министерство на транспорта, като контролните действия на екипите целяха да се установи произходът на зърното, да се инвентаризират наличните количества и съхранението на новата реколта, наличието на документи за произхода и експорта. Опити за укриване на здравни осигуровки за близо 28 хиляди лева осуетиха още ямболските ревизори.


Статията е публикувана на 9 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА