Снимки: Проведе се поредното мероприятие по проект за чиста околна среда 2012 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам”

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

Този следобед се проведе поредното мероприятие за чиста околна среда 2012 г.“ на тема „Обичам природата – и аз участвам”, проект който бе спечелен от Общински детски комплекс – Елхово. От ОДК – Елхово още в края на май уведомиха обществеността за спечеленият проект, в който участие ще вземат 150 ученика на възраст от 6 до 18 години, а косвено и техните родители и близки.

В края на септември  група ученици и техните ръководители посетиха еко комплекс , който се намира в община Елхово.

Този следобед бе организирана разходка по екопътека в резерват „Долна Топчия”.

Чрез проекта учениците ще се запознаят с разнообразието в природата, с изчезнали и застрашени видове от нашата флора и фауна, както и с необходимостта от опазването на природата. Ще се формира съзнателно действено отношение към средата, в която живеят. Работата по проекта цели още изграждане на активна гражданска позиция, екологични компетенции и осъзнаване на правила и норми за поведение, свързани с глобалните проблеми на природната среда. Участниците в проекта ще се запознаят с добри практики за опазване на природните ресурси и използване на възобновяеми природни източници.

Останалите дейности включени в програмата по този проект са: „Изготвяне на информационни материали” – информационни плакати, дипляна, екологичен наръчник, стикери; Анкета на тема „Обичам природата – и аз участвам”, както и организиране на екохепънинг.[nggallery id=“697″]


Статията е публикувана на 9 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА