Снимки: Учениците от полуинтернатните групи при СОУ ”Д-р Петър Берон” – гр. Болярово изпратиха есента

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

С поход, учениците от полуинтернатните групи при СОУ ”Д-р Петър Берон” – гр. Болярово изпратиха есента. В слънчевия ден те посетиха местността Бахтепе и играха на воля в градския парк.

Училищното ръководство и възпитателите организираха мероприятието за учениците от четирите полуинтернатни групи. Символичното изпращане на есента се случи в местността Бахтепе край Болярово. Там се издига 22-метров християнски кръст, в който е вградена частица от Светия кръст, дарена от Сливенския митрополит Йоаникий. Учениците имаха възможност да наблюдават града от най-високото възвишение  до Болярово. Макар и след двучасов преход, децата имаха сили да играят в градския парк, преди да се приберат в училище.

Полуинтернатните групи в СОУ”Д-р Петър Берон” гр. Болярово са сформирани по Проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”. Обхванати са 102 ученика, организирани в четири групи – 1-2 клас, 3-4 клас, 5-6 клас и 7-8 клас. Болшинството от тях са пътуващи ученици от селата на община Болярово – Мамарчево, Шарково, Вълчи извор, Иглика, Ружица, Ситово, Горска поляна, Голямо Крушево, Воден и Ст. Караджово. Въвеждането на целодневната организация на учебния процес има за цел да допринесе за правилното и трайно усвояване на учебния материал като повиши качеството на образователно-възпитателния процес при зачитане интересите, съобразно възможностите и възрастовите особености на учениците, да създаде стимулираща детското развитие предметно-пространствена интерактивна среда, съответстваща на неговата индивидуалност и стил на учене, модел и темп на растеж и специфичната му семейна среда, да възпита уважение към индивидуалните различия на децата – стил на възприемане и учене, темп на работа, темперамент, потребности и интереси.

Следващата изява на групите включва отбелязване  на Деня на християнското семейство с изработване на картичка, мултимедийна презентация и др.[nggallery id=“699″]

 


Статията е публикувана на 12 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА