Мария Петрова-Минчева е избрана за народен представител в 41-то Народно събрание

Публикувано преди 11 години  |  Общество

Мария Стоянова Петрова-Минчева заема мястото в Народното събрание на избрания за конституционен съдия Анастас Анастасов. Мария Петрова – Минчева стана депутат след отказа на областния управител Димитър Иванов и на шефката на ПУДООС Галина Симеонова.

С решение на Централната избирателна комисия от 9 ноември, се прекратяват правата на народния представител Галина Симеонова и на нейно място се обявява за народен представител от 31 многомандатен избирателен район – Мария Петрова-Минчева, която най-вероятно ще положи клетва като народен представител още тази сряда.

Мария Петрова-Минчева е завършила Гимназия „Св. Климент Охридски” – в град Елхово през 1984 година, а през 1989 година е завършила  УНСС – магистърска степен по специалност „Счетоводство и контрол”. В периода 1990 година до 1998 година е работила като счетоводител, а от 1998 година създава собствена счетоводна къща – „Милтония 66” ЕООД, която работи успешно в сферата на счетоводните и финансови консултации и услуги вече 15 години. Професионалната визитка на новоизбраният депутат от листата на ПП ГЕРБ се допълва и с Директорски пост на банка ДЗИ – клон Елхово.


Статията е публикувана на 12 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА