Стартира пилотно обучение по информационни технологии за хора със специални потребности

Публикувано преди 11 години  |  Общество

Днес в библиотеката при читалище „Развитие – 1893 ” град Елхово стартира пилотно обучение по информационни и комуникационни технологии за хора със специални потребности организирани по Програма Глоб@лни библиотеки – България.

Целта на обученията е предоставяне на равни възможности и осигуряване на по-благоприятни условия на живот за хората със специални потребности, като се използват ресурсите на Програма „Глоб@лни библиотеки – България”.

През месец август 2012 г. беше проведено предварително запитване до 39-те учебни бази по програмата относно интереса им към провеждането на обученията по информационно комуникационни технологии за хора със специални потребности. В резултат на заявките беше планирана пилотната фаза на обученията за периода 1 – 30 ноември 2012 г.

Обучението е с продължителност от 5 дни и във групата са включени 5 участника и един библиотекар, който да се запознае със специфичния софтуер и с работата с конкретната целева група, за да може да помага на потребители на библиотеката.

Обучителите са специалисти в областта на информационните и комуникационни технологии и имат много опит в работата с целевата група. Всеки от тях е разработил специална програма за обучението, отразяваща конкретните потребности на участниците.

Обученията се реализират в партньорство с организации/институции, чиято мисия и цели са свързани с подобряване на начина на живот на съответната целева група.

Обученията за хора със специални потребности ще продължат и през 2013 г.


Статията е публикувана на 12 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА