Снимки: Завърши обучение по специалност „Озеленяване и цветарство” и Строители-основни и довършителни работи

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

По заявка на Община Елхово днес завърши обучение по специалност „Озеленяване и цветарство” и Строители-основни и довършителни работи.  От четири години общината работи активно за реализиране на европейските програми за осигуряване на заетост на безработните. Възможностите които предлага схема „Развитие” на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” осигурява заетост по трудов договор на пълен работен ден. Само за тази година над 90 безработни ще бъдат назначени на работа в Община Елхово за цяла година с месечни доходи в размер на 380 лева.

Основен принос за реализиране възможностите на европейските програми в нашия регион има Дирекция Бюро по труда Елхово. Ръководството и специалистите  на бюрото своевременно насочват и съдействат за осигуряване възможност на всеки желаещ и отговарящ на условията да се включи в програма за обучение и  заетост.

Обучението по професиите дава добри знания и умения на безработните което заедно с добрите месечни доходи мотивира безработните за участието им в учебния процес. Лекторският екип в обучението –  Владева, инж. Зотов,  инж.   Сотиров и инж. Чалъков запознаха обучаемите с основни знания и умения по специалностите което ще допринесе за постигане на добри резултати за поддържане на зелените площи и строителни ремонти в града.

При завършване на курса за озеленяване, обучаемите засадиха на мястото на откраднатите зелени храсти до моста на р. Тунджа – нови растения.[nggallery id=“700″]


Статията е публикувана на 13 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА