Читалищата от община Елхово учредиха своя асоциация

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Днес – 16 ноември,  в читалище „Развитие – 1893” град Елхово се проведе работна среща, на която се учреди Асоциация за взаимопомощ между  всички читалища, намиращи се на територията на община Елхово.

На нея присъстваха г-жа Снежана Делчева и г-жа Мария Какърова , съответно секретар и председател на читалище „Развитие – 1893” в Елхово , както и секретарите – библиотекари и председателите на читалищата от общината намиращи се в селата: Гранитово, Мелница, Лесово, Изгрев, Пчела, Малък манастир, Раздел, Маломирово и Бояново.

Първоначалната идея на провелата се среща бе обсъждане на финансовото състояние на читалищата – недостигът на средства за дейност и работни заплати на служителите. В процес на разговор обаче присъстващите постигнаха консенсус по отношение на наболелите въпроси и така при изключителна толерантност , добър тон и даване на добри идеи, се стигна до спонтанното учредяване на подобна асоциация.

Прието бе споразумение за партньорство в дейностите, които организира и провежда общината. Взето бе решение счетоводството на читалище „Развитие -1893 ” да извършва счетоводни услуги на всички читалища.

Изявено бе желание за взаимопомощ и сътрудничество . Обсъдени бяха идеи за съвместни инициативи.  Така се стигна и до предложението за провеждане на коледарски празник с участието на самодейни групи от всички читалища .

Въведе се график за редовни работни срещи, на които ще се извършва  обмен на добри практики, ще продължава обсъждането на различни и иновативни идеи, с които да се разнообразява празничния културен календар на нашата община.

Присъстващите се разделиха с пожелание за успешна работа в полза на жителите на община Елхово.


Статията е публикувана на 16 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА