Областна администрация – Ямбол се включва в инициативата Европейска седмица за намаляване на отпадъците 2012

Публикувано преди 12 години  |  Общество

Областна администрация – Ямбол се включва в инициативата Европейска седмица за намаляване на отпадъците 2012, която ще се проведе в Европа и България между 17 и 25 ноември. Събитието се организира за четвърти път в страните от Европейския съюз и е под патронажа на комисаря за околна среда Янез Поточник. Целта е да се насърчат и популяризират действия за предотвратяване образуването на отпадъци и за тяхната повторна употреба, за да се намали негативния ефект върху околната среда.

В България кампанията се провежда за пръв път, с подкрепата на Министерство на околната среда и водите. Областна администрация – Ямбол взема участие в нея като се включва в проекта „Намаляване на отпадъците, генерирани при административна дейност”, иницииран от областен управител на Софийска област.

В Областна администрация е създадена организация и се насърчава принтирането на възможно най-малко документи на хартия, двустранно отпечатване и събирането на използвана хартия и използването й за чернови. Съгласуването на писма и други документи се извършва по електронен път, чрез програмата за управление на документооборота, като за отпечатване се изпраща единствено крайния вариант на документа.

В някои от Съветите и Комисиите към областния управител на област Ямбол, като Областния съвет за развитие и Комисията по заетост, за комуникация се използват единствено електронните пощи на членовете.

Областният управител призовава учрежденията и гражданите в област Ямбол също да се включат в Европейската седмица за намаляване на отпадъците, като ограничат генерирането на отпадъци в работата и бита си. Практични идеи и съвети, свързани със зелената идея, могат да се намерят на официалната интернет страница на Европейската седмица за намаляване на отпадъците – www.bamee.org/ewwr/


Статията е публикувана на 16 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА