Видео: Пет от седем за Даниел Иванов-Аоияма във Фукуока

Публикувано преди 12 години  |  Спорт

Пети успех записа Даниел Иванов – Аоияма тази сутрин на ноемврийски класически турнир по сумо “Кюшю башьо”, който се провежда в Международния център в град Фукуока – Япония.

В него сумистта от град Елхово стартира успешно с четири победи, след което последваха две загуби от сумистите Тойоношима и Токитенку съответно с йорикири и хатакикоми. Тази сутрин той записа пета бяла точка от седем възможни, която бе постигната срещу Шотерно. Припомняме Ви, че “Синята планина” – Даниел Иванов, игра с ранг “комусуби” на предния турнир, но неубедителното представяне го прати надолу в ранглистата до пети “маегашира” на Изтока.

В двубой от осми кръг Даниел ще премери сили срещу 146 килограмовия сумист от Япония – Икиои, който до този момент има впечатляващ актив от шест победи и една загуба. Претендента срещу, който ще се изправи утре Даниел стартира в елитната дивизия макуучи през месец март тази година и до момента ранга, който заема – маегашира 10 е най-доброто постижение за него в кариерата му. До момента двамата не са изправяли в двубой един срещу друг.


Статията е публикувана на 17 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА