Снимки: В Професионална гимназия „Стефан Караджа” – Елхово стартира втората година от проект „УСПЕХ“

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

В Професионална гимназия „Стефан Караджа” гр.Елхово от 15 октомври 2012 година стартира втората година от реализацията по дейностите по ПРОЕКТ BG051PO001-4.2.05-0001 „УСПЕХ” , който се финансира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” съфинансирана от Европейски социален фонд на Европейския съюз. Проектът „Успех” е  стартирал от 1 февруари 2012 година, като основната цел е  да се осмисли свободното време на учениците в училищата, включително на ученици с идентифицирана нужда от специфична подкрепа, както и на ученици с риск от отпадане и прояви на агресия или насилие, чрез участие в извънкласни и извънучилищни дейности.

Според желания на учениците през учебната 2012-2013 година са сформирани  клубове в шест тематични направления: „Борбата – сила и здраве”, „Екология и туризъм”, „Най-красивите места в Европа”, „Опознай България – 100 национални туристически обекта”, „Етнография и фолклор на елховския край”, „Изготвяне на презентации и клипчета”. Общо 90 ученика от Професионална гимназия са включени в проект „УСПЕХ”. Проектът е с програмен период от 3 години, като за всяка година ще се изготвя отделна програма.

Първите занятия на клубовете преминаха при голям интерес и проявена активност от страна на учениците.[nggallery id=“704″]


Статията е публикувана на 17 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА