Видео: Шести успех за Даниел във Фукуока

Публикувано преди 11 години  |  Спорт

След шести успех на „Синята планина” постигнат тази сутрин на ноемврийски класически турнир по сумо “Кюшю башьо”, който се провежда в Международния център в град Фукуока – Япония, Даниел се нареди отново в челните места на временото класиране в турнира и по всичко личи, че завършването му с положителен баланс в турнира е почти сигурно, тъй като в оставащите седем двубоя той трябва да постигне само още два успеха.

В двубой от осми кръг сумистта от град Елхово, Даниел избуда от дохьото 146 килограмовия сумист от Япония – Икиои, който до този момент имаше впечатляващ актив от шест победи и само една загуба.

Припомняме Ви, че “Синята планина” – Даниел Иванов, игра с ранг “комусуби” на предния турнир, но неубедителното представяне го прати надолу в ранглистата до пети “маегашира” на Изтока, но евентуалното му завършване с положителен баланс ще го изкачи отново в ранглистата на елитното сумо и ще даде възможност на Даниел да се бори отново с едни от най-добрите сумисти в света.

В двубой от девети кръг Даниел ще премери сили срещу 176 килограмовия сумист Кисеносато, който е със ранг „озеки”. До този момент двамата са се изправяли два пъти един срещу друг, когато и двата двубоя са приключвали с победа за съперника на Даниел.


Статията е публикувана на 18 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА