Снимки: Отбелязване на Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия в ОУ ”Св.Св. Кирил и Методий”

Публикувано преди 11 години  |  Общество, Снимки

С резолюция на Общото Събрание на Организацията на обединените нации всяка трета неделя на месец ноември е определена като Световен ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия. През настоящата 2012 година този ден е 18 ноември.

В ОУ”Св.Св. Кирил и Методий” – гр.Елхово за отбелязване на Световния ден за възпоменание за жертвите на пътнотранспортните произшествия на 16.11.2012г. се проведе извънреден час от 7:50 до 8:20 часа за запознаване на учениците с кратък материал за смисъла и значението на това възпоменание.

Проведени бяха и беседи-разговори с тематика, подчинена на безопасността на движението по пътищата и на последствията от пътнотранспортните произшествия.  В този час някои от учениците рисуваха на тема пътна безопасност и как да се предпазим от ПТП. С тези рисунки бе направена изложба.

В някои от класовете бяха подготвени и представени мултимедийни презентации на тема пътната безопасност.

Предварително бе изготвено и табло с материали, посветени на Световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортните произшествия.

Източник: Официален сайт на ОУ ”Св.Св. Кирил и Методий” [nggallery id=“706″]


Статията е публикувана на 18 ноември 2012

Следете ни в Google News Showcase




НОВИНИ ОТ ЕЛХОВО
НОВИНИ ОТ СТРАНАТА И СВЕТА